A tégla rusztikus, mediterrán hangulatát semmi sem veheti el, kivéve, ha az nincs jól megcsinálva. Senki ne gondolja, hogy még egy sor fal felhúzása szükséges, vagy a vésővel kell szép tégla falat varázsolnunk, már ha a körülmények adottak! Nem, nem! Vágott téglát kell venni, mégpedig úgynevezett külső szeletet, ami egyébként is látunk, ha kezünkbe veszünk egy tégla darabot. Nyilván a belső szeletek nem olyan szépek, más a textúrájuk, nem lesz meleg kandalló hangulatunk tőle.

Tehát a megfelelő vágott tégla kiválasztása után. Ugyanúgy, ahogy eddig bármelyik eljárásnál a falviszonyokhoz igazodva kezdődik a munka. Figyelve, hogy a lábazatnak hagyjunk helyet, illetve, hogy az utolsó sor tégla is tökéletesen illeszkedjen a mennyezethez, így nem kell félnünk, hogy egy mű, díszlet hatása lesz a téglafalunknak, közben elveszítve a valódi hangulatát. Különös odafigyeléssel állok hozzá a téglafal sarkainak elkészítéséhez, hiszen pontosan 45 fokos szögben kell, hogy találkozzanak a tégladarabok, így valósághű hatást kelt, mintha egy téglából állna az egész!

Ne felejtsük el, hogy a fuga megválasztásánál a szín legyen pasztellesebb, szürkés, hogy ne keltsünk mű hatást, hiszen hiába van szépen elkészített vegyes őszi színekből összeállított gyönyörű falunk, ha az nem kelt természetes hatást!

Utolsó simításként pedig nedves vizes kefével meg kell tisztítani a felületet, így előkerül a tészta valódi nyers színe!

Nézze meg referencia munkáimat itt!

 

Vágott tégla rakáshoz kérje ingyenes ajánlatomat!